De GOLS opent in juli 1885 de 18 kilometer lange spoorlijn Ruurlo – Doetinchem. In Ruurlo maakt de spoorwegmaatschappij gebruik van het bestaande station aan de lijn Zutphen – Winterswijk van de NWS. Het emplacement is dat jaar uitgebreid met extra sporen en een derde perron. De treindienst wordt net als op de andere GOLS-lijnen uitgevoerd door de HSM. NS staakt het reizigersvervoer op de verbinding in mei 1937. Tegelijkertijd verdwijnt het goederenvervoer van het baanvak Ruurlo – Zelhem. In juli 1942 wordt ook het goederenvervoer tussen Doetinchem en Zelhem beëndigd om de spoorlijn op te breken ten behoeve van de bezetter. In 1948 is het spoor tussen Doetinchem en Zelhem herlegd en opnieuw voor het goederenvervoer in gebruik genomen. In mei 1972 is de treindienst opnieuw gestaakt en het baanvak definitief opgebroken. Het tracé is hierna grotendeels in gebruik als fietspad.

Syntus LINT treinstellen 28 en 40 passeren op 16 april 2011 als stoptrein van Winterswijk naar Arnhem bij binnenkomst in Doetinchem het laatste restant van de voormalige spoorlijn naar Ruurlo. Het spoor is in 2016 opgebroken. DIENSTREGELING

De treindienst tussen Doetinchem en Ruurlo wordt in 1885 opgestart met vier treinen per dag. Vrijwel alle treinen rijden na Ruurlo door naar Neede en Hengelo. Niet veel later is de treindienst uitgebreid naar zeven treinen. Na de opening van de spoorlijn Enschede – Oldenzaal wordt de doorgaande treindienst op het GOLS-net Doetinchem – Ruurlo – Enschede – Oldenzaal. In Neede en Boekelo kan worden overgestapt op pendeltreinen op de andere GOLS-lijnen. De dienstregeling van zo’n zeven treinen per dag per richting blijft min of meer van kracht tot het opheffen van het reizigersvervoer.