Wehl krijgt net als Didam en Breedevoort aan de GOLS-lijn Winterswijk – Zevenaar een standaard stationsgebouw van het kleinste type. Het lage langwerpige gebouw met puntdak is in juli 1885 tegelijkertijd met de lokaallijn in gebruik genomen. Diezelfde periode bouwt de GOLS ook in andere plaatsen gebouwen van dit ontwerp. In 1915 krijgt het stationsgebouw, net als veel soortgenoten, een extra verdieping over de gehele breedte van het gebouw.

Het stationsgebouw ontkomt begin jaren ’70 niet aan de grote sloopwoede van NS en maakt in 1973 plaats voor eenvoudige nieuwbouw. Wehl krijgt opnieuw een standaard gebouw. Ditmaal een zogenaamde tweekamerbungalow met de meest noodzakelijke voorzieningen. Bijna dertig jaar later sluit NS het loket. Hierna is het gebouw een aantal jaar in gebruik als politiebureau. In 2010 is het gebouw alsnog gesloopt.

Station Wehl Wl
Opening: 15 juli 1885
Spoorlijn(en): Winterswijk – Zevenaar km 39,3
Links: Sporenplan
NS Stationsinfo

In 1956 is direct naast het stationsgebouw een hoge graansilo neergezet. Het beeldbepalende gebouw is sindsdien het herkenningspunt van het stationsgebied. De silo is sinds eind jaren ’90 niet meer als zodanig in gebruik maar blijft bewaard als gemeentelijk monument.

Op de foto boven dit artikel het standaard toiletgebouwtje en de noodzakelijke voorzieningen van station Wehl met op de achtergrond de monumentale graansilo op 23 juni 2024.