In 1964 neemt NS tussen de nieuwe stadswijken Lombardijen en Groot-IJsselmonde bij wijze van proef de voorstadshalte Rotterdam Lombardijen in gebruik. De halte aan de lijn Rotterdam – Dordrecht wordt voorzien van een provisorisch houten haltegebouwtje met loket en twee zijperrons. Vier jaar later is het definitieve station gereed. De spoorlijn is enigzins opgehoogd en kruist de verdiept aangelegde Spinozaweg met in de middenberm een tramlijn en een brede voetgangerstunnel. Rotterdam Lombardijen is hiermee is één van de eerste viaductstations in Nederland. De voetgangerstunnel verbindt beide zijden van de spoorlijn met het nieuwe eilandperron. Op het grotendeels overkapte perron komt een eenvoudig rechthoekig ontvangstgebouw met loketten.

In 1995 is het stationsgebouw gesloopt om ruimte te maken voor de spoorverdubbeling tussen Rotterdam en Dordrecht. In 1996 is het nieuwe station gereed. Beide uiteinden van de reizigerstunnel krijgen een eenvoudige toegang. Onder de sporen komt een 90 meter lange ovalen stationshal. De twee eilandperrons krijgen beide twee 120 meter lange gebogen perronkappen die elkaar deels overlappen.

Op de foto boven dit artikel de westelijke entree van station Rotterdam Lombardijen op 21 april 2019.

Station Rotterdam Lombardijen Rlb
Opening: 1 juni 1964
Spoorlijn(en): Breda – Rotterdam km 42,2
Links: Sporenplan
NS Stationsinfo

Met de bouw van het station is rekening gehouden met de plannen voor een metrolijn tussen Zuidplein en Ridderkerk. Zo zijn de kappen en de ruime, vrijwel lege stationshal eenvoudig afgewerkt om later eventueel vervangen of aangepast te worden. Ook is bij de bouw van het nieuwe station over een oppervlakte van 100 bij 20 meter de ruwbouw van het metrostation aangelegd. De blauwe vlakken in de vloer van de huidige stationshal kunnen eenvoudig worden verwijderd en zijn bestemd als toekomstige openingen om daglicht toe te laten tot het ondergrondse station. Ook de liftschachten lopen al door tot het niveau van het metrostation.