Station Lansingerland-Zoetermeer op 31 augustus 2019.
Station Lansingerland-Zoetermeer
Llzm
Opening: 9 december 2018
 
Spoorlijn(en): Gouda – Den Haag km 10,9
Links: Sporenplan  
  NS Stationsinfo  

Op 9 december 2018 neemt NS tussen Den Haag en Gouda het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer in gebruik. Het complex bestaat voornamelijk uit een breed viaduct over de spoorlijn en snelweg A12. Op het viaduct ligt een fietspad en een breed wandelpad. Ook is veel groen aanwezig. De groene uitstraling komt bovendien terug in het houtwerk dat op diverse plekken is toegepast en in de takkenstructuur van de gevelbeplating. Op het perronniveau zijn twee grote overdekte pleinen. Vanwege de ligging op de grens van Bleiswijk en Zoetermeer is de werknaam van het station lange tijd BleiZo.

In mei 2019 is het station officieel geopend en eindigt ook RandstadRail-lijn 4 op het viaduct. Aan de zuidzijde van het station stoppen diverse buslijnen.

De zuidelijke gevel van station Lansingerland-Zoetermeer op 24 februari 2019, ruim twee maanden na de opening voor treinreizigers. Op 17 mei 2019 is het station officieel geopend. De RanstadRail-halte op het dak van het treinstation en boven de A12 op 31 augustus 2019. Detail van de gevelbeplating en de stationsklok van Lansingerland-Zoetermeer op 31 augustus 2019.