Net als vrijwel alle andere stations uit de eerste periode van de aanleg van spoorwegen door de Staat krijgt Hardegarijp aan Staatslijn B een standaard stationsgebouw. Het dorp krijgt in 1864 een eenvoudig gebouw van het kleinste type, de 5e klasse. Het rechthoekige gebouw heeft een hoog middendeel met puntgevel en twee korte zijvleugels. Op de benedenverdieping is ruimte voor de hal, wachtkamer, kantoor en opslag en op de bovenverdieping is een woning. De Staatsspoorwegen nemen het gebouw in 1866 tegelijkertijd met het baanvak Leeuwarden – Groningen in gebruik.

Net als de meeste stationsgebouwen van het type 5e klasse is ook het stationsgebouw van Hardegarijp in de loop der jaren vergroot. In 1891 krijgt het gebouw aan de linkerzijde een korte lage zijvleugel en aan de rechterzijde een lange lage zijvleugel. In 1915 krijgt het middendeel, net als veel soortgenoten rond die tijd, een extra verdieping.

In 1964 krijgt Hardegarijp een nieuw standaard haltegebouw. Het eenvoudige, functionele ontwerp van een betonskelet, opgevuld met gele strengpersstenen en stalen kozijnen is diezelfde periode nog elf keer elders toegepast.

Vanaf mei 1999 staat het station als Hurdegaryp in het Spoorboekje.

Op de foto boven dit artikel het stationsgebouw van Hurdegaryp op 21 juli 2018.

Station Hurdegaryp Hdg
Opening: 1 juni 1866
Spoorlijn(en): Harlingen – Nieuweschans km 36,1
Links: Sporenplan
NS Stationsinfo