De bescheiden toegang tot de perrons van Delft Zuid vanaf het viaduct van de Kruithuisweg op 26 juli 2013. In mei 2021 is de nieuwe reizigerstunnel in gebruik genomen en zijn de trappen naar het viaduct verwijderd.
Station Delft Campus
Dtcp
Opening: 31 mei 1970
Spoorlijn(en): Amsterdam – Rotterdam km 71,3
Links: Sporenplan
NS Stationsinfo

NS opent vanaf eind jaren ’60 een groot aantal voorstadshaltes. In mei 1970 wordt aan de Oude Lijn de halte Delft Zuid in gebruik genomen. Voor de stationsvoorzieningen krijgt de halte een gebouwtje van het type sextant. Van het zeshoekige standaardontwerp verschijnen in de periode 1968-1979 zestien soortgelijke stationsgebouwen. Eind jaren ’90 worden twee gele poortjes neergezet die vanaf het viaduct van de Kruithuisweg de toegang tot de trappen naar beide zijperrons markeren. In 2006 is het in onbruik geraakte gebouwtje gesloopt.

Het nieuwe station Delft Campus met twee eilandperrons en een nieuwe kap in aanbouw op 18 april 2021.In het najaar van 2019 begint, in aansluiting op het viersporig maken van het traject Rijswijk – Delft Zuid, de grootschalige verbouwing van de halte. De twee smalle zijperrons maken plaats voor twee brede eilandperrons. Boven de perrons komt een futuristische perronkap die volledig uit zonnepanelen bestaat. De opbrengst van de panelen zorgt ervoor dat het station het eerste energieneutrale station van Nederland is. In aansluiting op de ontwikkelingen in het stationsgebied en de nabijgelegen Campus van de Technische Universiteit krijgt het station bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling 2020 de naam Delft Campus. Het compleet vernieuwde station is in december 2021 in gebruik genomen.