In 1926 neemt NS aan de spoorlijn Almelo – Hengelo de nieuwe voorstadshalte De Riet in gebruik. Enkele jaren na de opening krijgen beide zijperrons die als sinds de opening in bajonetligging liggen een houten abri.

In 1957 neemt NS het nieuwe haltegebouw in gebruik. Het gebouw is een variant van het standaardtype ‘Vierlingsbeek’. De zogenaamde tweekamerbungalow bestaat uit een betonskelet, opgevuld met stalen ramen en gele strengpersssteen. Het dak doet aan alle zijden ook dienst als luifel. Het haltegebouw krijgt de gebruikelijke functies als een loket en wachtruimte en enkele dienstruimten. Langs het andere perron komt een soortgelijk, maar kleiner gebouw waarin alleen een wachtruimte is ondergebracht. Vanaf 1965 staat de halte als Almelo de Riet in het Spoorboekje.

Na het verdwijnen van de laatste stationsfuncties doet het gebouw dienst als horecagelegenheid. Hierbij is de voorgevel verder naar voren geplaatst. Van de wachtruimte op het andere perron is in 2012 de wand aan de perronzijde verwijderd om overlast te voorkomen.

Op de foto boven dit artikel station Almelo De Riet op 19 april 2014.

Station Almelo de Riet Amri
Opening: 3 oktober 1926
Spoorlijn(en): Almelo – Oldenzaal – Salzbergen km 2,7
Links: Sporenplan
NS Stationsinfo