Op 16 september 2020 maakt De Karel vanuit Deurne een rondrit voor de Make a Wish Foundation. Hierbij wordt onder andere het Spoorwegmuseum bezocht. Op de terugweg rijdt het treinstel van De Karel Foundation via Zutphen. Hier steekt de opvallend rode Plan V 466 de IJssel over.
De Karel Foundation
Website: karel.rocks
Social Media: Facebook
Geplande rit(ten):

In december 2014 veilt NS een oude treinwagon, compleet met keuken en bar, voor Serious Request. Na de veiling blijkt dat de oude wagon vol asbest zit en niet kan worden uitgeleverd aan de hoogste bieder. Met het uit dienst gaan van het Materieel ’64 wordt overeengekomen dat NS de wagon ruilt voor treinstel 466. Het treinstel is na de afscheidsrit van de Plan V-treinstellen eind september 2016 in Amersfoort gestald. Na een bezoek aan de Haarlemse werkplaats in juni 2018 verhuist het stel naar Blerick. Inmiddels is bekend dat dat 466 voortaan als De Karel door het leven gaat. In september 2019 maakt het stel een eerste proefrit. Eind oktober gaat het stel voor onderhoud naar de Zutphense werkplaats. Voor de terugrit van Zutphen naar Blerick wordt een eerste rit voor publiek georganiseerd.

Op 24 november 2019 rijdt De Karel een eerste rondrit voor publiek. Het stel passeert hier nog in gele kleurstelling maar met bestickerde reclamebanden Hollansche Rading.Voor het behoud van de 466 is De Karel Foundation opgericht. De stichting verhuurt De Karel voor besloten gezelschapsvervoer. De opbrengsten gaan niet alleen naar het behoud van het treinstel maar ook naar KWF Kankerbestrijding. De stichting werkt verder onder andere samen met Stoom Stichting Nederland en Stichting Hondenkop. In het voorjaar van 2020 krijgt De Karel een rode kleurstelling met grijze deuren en een blauwe bak rond de front- en sluitseinen.