In 1855 opent de NRS aan de spoorlijn Utrecht – Rotterdam het station Nieuwerkerk. De voorzieningen zijn, net als bij een groot aantal vergelijkbare stations van de spoorwegmaatschappij, ondergebracht in een verbouwde directiekeet. Pas in 1910 is het definitieve stationsgebouw in gebruik genomen. Het asymmetrische stationsgebouw krijgt voor treinreizigers een ingang in de rechter zijvleugel. Dit is namelijk de straatzijde van het station. Aan de linkerzijde krijgt het gebouw een lage vleugel. Het zijperron en het eilandperron zijn verbonden door een karakteristieke voetgangersbrug. Het station is in 1935 alweer gesloten voor het reizigersvervoer. De daaropvolgende jaren verdwijnen het eilandperron en de brug en is het emplacement vereenvoudigd.

De voorgevel van het voormalige stationsgebouw van Nieuwerkerk op 16 mei 2021. Aan deze zijde bevindt zich de entree naar de stationswoning. Het gebouw heeft inmiddels ook een NS-logo gekregen.De spoorzijde van het voormalige stationsgebouw van Nieuwerkerk aan de drukbereden Schielandweg op 16 mei 2021. Het gebouw is inmiddels voorzien van een bord van het nabijgelegen station Nieuwerkerk aan den IJssel.In 1953 neemt NS het nieuwe spoorwegtracé tussen Nieuwerkerk en Rotterdam in gebruik. De nieuwe verbinding buigt even ten noorden van het oude station in westelijke richting af. Voor het goederenvervoer naar Nieuwerkerk laat NS nog één spoor naar het station liggen. Bij het voormalige stationsgebouw ligt een klein emplacement en zijn enkele bedrijfsaansluitingen. In 1970 komt ook een eind aan het goederenvervoer en is het laatste spoor naar het stationsgebouw opgebroken.

De voorgevel van het stationsgebouw van Nieuwerkerk. In de hoek onder het stationsnaambord bevindt zich de open entree naar de stationshal. Deze is in de jaren '60 dichtgemaakt. Nieuwerkerk aan den IJssel, 16 mei 2021.Een jaar later neemt NS zo’n 300 meter ten westen van het oude station, opnieuw aan de Kerklaan, de nieuwe halte Nieuwerkerk aan den IJssel voor het reizigersvervoer in gebruik. Op het voormalige spoorwegtracé langs het oude stationsgebouw is diezelfde periode de Schielandweg aangelegd.

Het voormalige stationsgebouw blijft na de sluiting vrijwel compleet in de historische staat bewaard, inclusief de stationsnaamborden boven de entree en aan de perronzijde. Het gebouw is de eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog in gebruik als kleuterschool. Later neemt de Dienst Gemeentewerken intrek in het gebouw. Hierbij is de oorspronkelijk open entree in de hoek van het gebouw dichtgemaakt. Sinds begin jaren ’90 heeft het gebouw een horecabestemming.

De oorspronkelijke situatie in Nieuwerkerk rond 1920. De situatie in Nieuwerkerk in de jaren '60. De treinen tussen Utrecht en Rotterdam rijden inmiddels over de nieuwe spoorlijn waaraan Nieuwerkerk nog geen station heeft. Rechts van de spoorlijn is de doodlopende lijn naar het goederenemplacement van Nieuwerkerk te zien. Ook het eerste deel van de Schielandweg op het oude tracé naar Rotterdam is dan al in gebruik. De situatie in Nieuwerkerk aan den IJssel in 2020. Aan de spoorlijn naar Rotterdam is inmiddels weer een station. Door de Schielandweg is het oude spoorwegtracé nog enigzins te herkennen.