martijnvanvulpen.nl

  • treinen
  • spoorzoeken
  • spoorweggeschiedenis
  • stations

Ondertussen op het internet

Eén maand regionale treinen in Duitsland: € 9

Door heel Duitsland per regionale trein. En dat een hele maand lang voor € 9. Ook bus- en tram zijn inbegrepen. Dat kan in juni, juli en augustus. De maatregel wordt genomen om huishoudens tegemoet te komen vanwege de sterk gestegen energieprijzen door de oorlog in Oekraïne. De verkoop van het speciale ticket start maandag 23 mei en is onder andere te koop via de website van de Duitse spoorwegen.

Lees het hele bericht op Treinreiziger.nl

Vormgeving vernieuwde spooromgeving Vught gepresenteerd

Hoe zien de onderdoorgangen, stationsomgeving en wegkruisingen in Vught eruit als het spoor straks is verdiept? Op 12 mei kreeg de gemeenteraad alvast een eerste indruk. Op deze dag presenteerde het architectenbureau Next / MTD Landschapsarchitecten de eerste beelden van de nieuwe situatie.

Lees het hele bericht op ProRail.nl

Het wordt nu echt serieus met waterstoftreinen

Donderdag 5 mei 2022 rolde de eerste waterstofreizigerstrein uit de fabriek van Siemens Mobility. Daarmee is de Duitse fabrikant de volgende grote speler die een stap zet in de wereld van waterstoftreinen.

Lees het hele bericht op nu.nl

TUI gaat samenwerken met GreenCityTrip

Reisorganisator TUI gaat in Nederland treinreizen aanbieden naar zes Europese steden. Met de uitbreiding van het aanbod voor stedentrips hoopt de touroperator zijn vakanties duurzamer te maken. In 2019 kondigde TUI al aan vliegreizen naar Parijs in de ban te doen omdat er minder vervuilende alternatieven zijn voor vluchten op korte afstand.

Lees het hele bericht op treinreiziger.nl

Voorbereidingen tentoonstelling expeditie Posttrein

Het Spoorwegmuseum organiseert van 17 mei t/m 27 november 2022 de tentoonstelling “Expeditie Posttrein”. Deze tentoonstelling laat allerlei facetten van anderhalve eeuw vervoer van post per trein zien. In Utrecht vinden de voorbereidingen nu nog grotendeels achter de schermen plaats. In Blerick wordt stroomlijnpostrijtuig Pec 8502 geschilderd om er tijdens het evenement strak bij te staan. De Pec wordt op 6 mei 2022 overgebracht naar de Maliebaan.

Lees meer op de Facebookpagina van de Vrienden van het Spoorwegmuseum

Gluren in de ICNG

Gluren in de nieuwste Intercity leek door corona een gepasseerd station, maar gelukkig is het nu weer mogelijk! NS nodigt uit om op 2 en 3 juli naar Rotterdam Centraal te komen om een kijkje te nemen in de Intercity Nieuwe Generatie.

Aanmelden doe je via presentatieicng.nl

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren.