martijnvanvulpen.nl

  • treinen
  • spoorzoeken
  • spoorweggeschiedenis
  • stations

Ondertussen op het internet

Spoorwegmuseum komt met expositie over treinramp Harmelen

Op 8 januari 1962 botsten in dichte mist bij Harmelen twee treinen frontaal op elkaar. De ravage was enorm, het aantal slachtoffers hoog. Met 93 doden en 52 gewonden is het tot op de dag van vandaag de grootste treinramp uit de Nederlandse geschiedenis. Omdat het op 8 januari 2022 precies 60 jaar geleden is dat het ongeluk plaatsvond, staat het Spoorwegmuseum in Utrecht met een kleine expositie stil bij deze nationale ramp.

Lees het hele bericht op digitalekunstkrant.nl

Eerste goederentrein rijdt over metrospoor Hoekse Lijn

Een unicum: gisteren reed de eerste goederentrein over metrotracé Hoekse Lijn. De goederentreinen die gebruik gaan maken van dit spoor, rijden van Schiedam naar industrieterrein Vulcaanhaven aan de oostkant van Vlaardingen.

Lees het hele bericht op ProRail.nl

Bouw omC 910 bij SGB vordert gestaag

Er wordt gestaag doorgewerkt aan het broertje van motorwagen omC 909: omC 910. Deze is bijna ongemerkt al in een vergevorderd stadium gekomen. Terwijl de timmerlieden het interieur afbouwen, werken de elektrotechnici de bedrading verder af. Afgelopen zaterdag ging de verlichting aan.

Lees het hele bericht op de Facebookpagina van de SGB

Wadloper in NS-kleuren opgenomen in Argentijns museum

Op social media is te zien dat de rijvaardige Wadloper 3103 is teruggebracht in de gele NS-kleurstelling.

Lees het hele bericht op Facebook of Instagram

Fabrikant Alstom rondt toelatingstesten af, volgende stap in ontwikkeling ICNG zijn de NS-proefritten

Wel 3000 tot 4000 kilometer heeft hij erop zitten in de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG). Waar de trein voor velen nog onbekend is, kent testmachinist Hans Lieman, lid van het NS Trein Test Centrum de nieuwe trein al van voor tot achter. Hij reed op het Tsjechische testcircuit in Velim en door de Nederlandse polder. De ontwikkeling van de snelle Intercity met een maximumsnelheid van 200 km/uur komt nu in een nieuwe fase.

Lees het hele bericht op NS.nl

Schilderwerk TEE-rijtuig afgerond

20 november 2021 is het rood/creme schilderwerk van de NS Ak 1003 van het Nederlands Transportmuseum afgerond. Een mooie stap op weg naar een nieuwe toekomst.

Lees meer op de Facebookpagina van de Trans Europ Express

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren.