Ook in 2023 organiseert de Stoomtrein Goes-Borsele in het lange hemelvaartsweekeinde het evenement Sporen naar het Verleden. Dit jaar viert de SGB tijdens het jaarlijks terugkerende treinenfeest bovendien het 50-jarig jubileum. Ook dit jaar kunnen bezoekers weer genieten van een groot aantal historische treinen en andere activiteiten. Verschillende museumverenigingen zorgen ook dit jaar weer voor de ‘gastoptredens’ op het museumterrein in Goes en op de museumspoorlijn door Zuid-Beveland.

In 1972 start de Stoomtrein, dan nog Stoomtram Goes – Borsele met toeristische ritten op de, bij NS overbodig geraakte, tramlijn door de Zak van Zuid-Beveland. In de loop der jaren groeit de museumlijn uit tot een populaire attractie met een grote collectie historisch spoorwegmaterieel en een aantal interessante gebouwen. Sinds jaar en dag organiseert de SGB in het voorjaar het evenement Sporen naar het Verleden. Dit jaar viert de SGB tijdens het jaarlijks terugkerende treinenfeest bovendien haar 50-jarig jubileum. Sporen naar het Verleden vindt dit jaar plaats van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 mei.

Bezoekers kunnen ook deze editie weer genieten van een groot aantal historische treinen en andere activiteiten. Net als elk jaar verzorgen verschillende museumverenigingen diverse ‘gastoptredens’ op het museumterrein in Goes en op de museumspoorlijn door Zuid-Beveland. Dit jaar is materieel van de Stichting 2454 Crew, de SHD, SHM en SSN in Zeeland te zien.

Op deze pagina een kleine impressie van de eerste dag van het evenement.

Op de foto boven dit artikel is loc 5 ‘Enkhuizen’ van de SHM met de blokkendoosstam van de SGB even ten zuiden van ‘s-Gravenpolder onderweg naar Hoedekenskerke. De locomotief is van een bijpassend schildje voorzien. Op de foto hieronder rijdt even verderop het pas geschilderde Plan U-treinstel 151 van de 2454 Crew eveneens richting Hoedekenskerke.