In december 2022 maakt de provincie Overijssel bekend dat het nieuwe contract voor de concessie Twente ZHO gegund is aan Arriva. De concessie omvat betreft het busvervoer in de regio Twente en de treindienst Zutphen – Hengelo – Oldenzaal. De vervoerder neemt het vervoer in de regio op 10 december 2023 over van Keolis. Hoewel er plannen zijn om de treindienst onder te brengen in het RRReis-netwerk, behoudt de verbinding gedurende de kortlopende concessieperiode van maximaal vijf jaar de merknaam Blauwnet. Voor de treindienst haalt Arriva de LINT-treinstellen uit Limburg naar Twente. De treinstellen worden in de zomer van 2023 in Winterswijk van de Blauwnet-huisstijl voorzien.

Op 20 december 2022 maakt de provincie Overijssel bekend dat Arriva de kortlopende concessie Twente ZHO heeft gewonnen. Naast het busvervoer in Twente valt ook de treinverbinding Zutphen – Hengelo – Oldenzaal onder deze concessie. In de korte concessieperiode van vijf jaar gaat de provincie verder op zoek naar een duurzame exploitatievorm voor één van de laatste traditionele diesellijnen in Nederland. In eerste instantie lijkt elektrificatie van het baanvak Zutphen – Hengelo door de hoge kosten al af te vallen. Arriva sorteert al voor op verlenging van de concessie en noemt in de communicatie hierbij al de potentiële aanschaf van batterijtreinen. In het najaar van 2022 kiest de provincie echter alsnog voor elektrificatie. Omdat het Rijk niet wil meebetalen, verdwijnen de elektrifciatieplannen in juli 2023 weer in de ijskast.

Omdat het uiteindelijke besluit voor de invulling van de treindienst voor de volgende concessieperiode op zich laat wachten en het aanbesteden, bouwen en testen van het nieuwe materieel waarschijnlijk de hele concessieperiode in beslag neemt, blijft Arriva deze tijd met relatief oude Lint-treinstellen rijden. Hierbij komen de zeven treinstellen die nu in Limburg rijden over naar Twente. Deze treinstellen rijden sinds eind 2016 doorgaans alleen tijdens de spits en hebben hierdoor veel minder kilometers op te teller dan de treinstellen die voor Keolis in Twente rijden. In de loop van 2023 worden de treinstellen in de Arriva werkplaats in Zutphen opgeknapt. Voor het aanbrengen van de Blauwnet-huisstijl gaan de treinstellen naar de museumwerkplaats van Transit Oost in Winterswijk.

LINT-en tussen Zutphen en Oldenzaal

In 2003 neemt Syntus de exploitatie van het baanvak Zutphen – Oldenzaal over van NS. Buiten een enkel DM’90-treinstel in de beginperiode, zet de vervoerder tussen beide plaatsen LINT-treinstellen in. De treinstellen rijden in eerste instantie in de gele huisstijl van Syntus. In mei 2011 wint Syntus opnieuw de concessie voor treindienst Zutphen – Oldenzaal. Voor de dienst op het baanvak zijn negen treinstellen grondig opgeknapt en voorzien van een nieuwe motor. Ook krijgen de stellen een nieuw interieur met een toilet, extra fiets- en rolstoelplaatsen. De treinstellen krijgen een verkeersrode kleurstelling met witte deuren. Naast de cabines verschijnen gestileerde afbeeldingen van het Twentse Ros. Drie jaar nadat de 45 als laatste treinstel in de rode Twents-bestickering op de baan verschijnt, wordt het stel als eerste in de blauwe kleurstelling van het zogenaamde Blauwnet bestickerd. Begin november 2017 verschijnt het treinstel in de kleuren van het Overijsselse openbaar vervoer op de baan. Tegelijkertijd maken de logo’s van Syntus plaats voor die van Keolis. Pas in 2020 zijn de laatste rode stellen blauw gemaakt. Ook de treinstellen van Arriva gaan vanaf december 2023 in de Blauwnet-kleurstelling tussen Zutphen en Oldenzaal rijden.

Syntus bestelt eind jaren ’90 voor de treindiensten in de Achterhoek en later ook in Twente 23 tweewagenstellen van het type Leichter Innovativer Nahverkehrstriebwagen, kortweg LINT. De treinstellen komen tussen 2001 en 2003 in dienst. In 2001 raakt treinstel 31 al onherstelbaar beschadigd. Vier jaar later laat de vervoerder nog twee exemplaren bouwen. Na het wegvallen van de treindiensten in de Achterhoek. gaat bijna de helft van de treinstellen in december 2012 bij Syntus terzijde. In de loop der jaren komen de meeste van deze stellen echter na een opknapbeurt bij Arriva weer in dienst. Ze rijden voor de vervoerder in Vechtdal-huisstijl tussen Almelo en Hardenberg en in de Limburgs blauwe kleurstelling op de Maaslijn. De resterende vijf terzijde gestelde exemplaren verhuizen naar de Zweedse vervoerder Inlandsbanan AG. Met de overname van de treindienst Zutphen – Hengelo gaan de laatste negen LINT-treinstellen van Keolis, voorheen Syntus, terzijde. Arriva laat voor de treindienst tussen Zutphen en Oldenzaal de zeven treinstellen die momenteel op de Maaslijn rijden, opknappen en voorzien van de Blauwnet-huisstijl. Ter vervanging van deze treinstellen verhuizen enkele GTW-treinstellen van de noordelijke concessie naar het zuiden.

Arriva is geen onbekende in de museumwerkplaats van Transit Oost. Zo zijn alle GTW-treinstellen van de noordelijke concessie hier in de nieuwe huisstijl gestoken. Zo staat treinstel 307 op 23 oktober 2021 in de Museumwerkplaats. In juli 2023 is het stel toevallig al actief op de Maaslijn.

Op de foto boven dit artikel staat Arriva-treinstel 25 voor de museumwerkplaats in Winterswijk te wachten om het Limburgse blauw om te ruilen voor de Blauwnet-huisstijl.