29 mei 2024, update 12 juni 2024

Op 5, 6 en 7 juli 2024 organiseert de Museumstoomtram Hoorn – Medemblik weer het Bello Festival. Net als tijdens de vorige editie komt ook Blokkendoos Jaap van de 2454 Crew weer in actie. Dankzij de inzet van de honderdjarige kunnen liefhebbers de historische driehoek tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen beleven.

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik organiseert in het eerste weekend van juli weer het jaarlijkse Bello Festival. Liefhebbers kunnen deze dagen weer de zogenaamde historische driehoek tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen beleven. Hierbij reizen passagiers, net als vroeger, per stoomtram, historische motorboot en de inmiddels honderd jaar oude Blokkendoos Jaap van de 2454 Crew.

Uitgebreid programma in de historische driehoek

Na een speciaal avondprogramma op vrijdag 5 juli, met onder andere een parade en een materieelshow, rijdt de SHM op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2024 een intensieve stoom- en motortramdienst. De trams pendelen tussen de stations Hoorn en Wognum, tussen Wognum en Twisk en tussen Twisk en Medemblik. Op de stations Hoorn, Wognum en Twisk vinden extra demonstraties en activiteiten plaats.

De MS Friesland vaart tweemaal per dag tussen Medemblik en Enkhuizen. Terwijl de mC 9002 in 2023 tijdens het Bello Festival nog tussen Amsterdam en Hoorn rijdt, verzorgt de oudste rijdende elektrische trein van Nederland dit jaar tussen Hoorn en Enkhuizen de treindienst die aansluiting geeft op de boot uit Medemblik.

Ook in en om het museumstation en de werkplaats in Hoorn zijn verschillende activiteiten. Naast eigen materieel is ook de 9902 van Railexperts te zien.

Tickets en meer informatie op stoomtram.nl

Motorrijtuig 9002 heeft het terrein van de SHM in Hoorn als thuisbasis maar is op de foto boven dit artikel tijdens Sporen naar het Verleden op 18 mei 2023 te zien op het emplacement van de SGB in Goes.