In 2015 presenteert RailPromo het Panorama Rail Restaurant. Het rijdende restaurant vertrekt de eerste drie seizoenen elk weekend vanuit Amsterdam. Vanaf 2019 rijdt de trein, inmiddels onder de naam Dinner Train, het hele land door. In augustus 2019 wordt RailPromo failliet verklaard, maar ruim twee maanden later maakt de Dinner Train onder de vlag van de nieuwe eigenaar Train Charter Services BV alweer een doorstart. Door de coronamaatregelen kan de Dinner Train vanaf maart 2020 niet meer uitrijden. Eind september 2021 gaat het rijdende restaurant weer op pad. Twee maanden later zorgen nieuwe coronamaatregelen er opnieuw voor dat de Dinner Train weer tijdelijk aan de kant gaat.

Met de versoepelingen van de coronamaatregelen in het voorjaar van 2021 ontstaan er ook weer mogelijkheden om de Dinner Train te laten rijden. In mei 2021 maakt de organisatie bekend dat het rijdende restaurant vanaf half augustus weer op pad gaat. Twee maanden later wordt echter bekend dat de keuring van de rijtuigen langer op zich laat wachten en dat de eerste Dinner Train van het seizoen pas in het laatste weekend van september gaat rijden. Omdat de voormalige 1700-en die in voorgaande jaren voor de trein staan inmiddels een uitgebreid takenpakket in het goederenvervoer hebben, heeft TCS de voormalige NS 1835, later bekend als BE01, in de zomer van 2021 weer rijvaardig gemaakt en in de blauwe huisstijl gestoken. De loc wordt onder nummer 102001 de vaste locomotief voor de Dinner Train. Het rijdende restaurant rijdt doorgaans een rondrit. Wanneer dat niet mogelijk is, huurt TCS een voormalige 1700 of 1800 van Strukton zodat de trein zonder omlopen van de locomotief van richting kan wisselen.

Vanaf het laatste weekend van september 2021 maakt de Dinner Train weer traditiegetrouw elk weekend een aantal ritten door het land. Precies twee maanden later komt hier door nieuwe coronamaatregelen alweer een eind aan. Op 27 november 2021 rijdt de trein voorlopig voor het laatst.

Update 25 januari 2022: Vanwege de versoepelde coronamaatregelen is de Dinner Train weer te boeken. De eerstvolgende ritten zijn gepland vanaf het laatste weekend van februari 2022.

Meer informatie over de Dinner Train en reserveren via dinnertrain.eu

Op de foto boven dit artikel: In het weekend van 23 en 24 oktober 2021 maakt TCS 102001 met de Dinner Train een aantal rondjes Rotterdam – Breda – Utrecht – Rotterdam. Op de foto de loc met de Dinner Train aan het begin van de eerste rit op 24 oktober even ten zuiden van station Rotterdam Zuid. Ook de eerste geplande ritten zullen eind janauri 2022 weer vanuit Rotterdam vertrekken.