Kartonnen treinkaartje voor een enkele reis Haarlem - Amsterdam.Op 20 september 1839 rijdt de eerste trein tussen Amsterdam en Haarlem. Exact 175 jaar later rijdt NS tussen beide steden de hele dag tussen de reguliere dienstregeling een halfuursdienst met historisch materieel uit het Spoorwegmuseum. In de ochtend rijden de Blokkendoos en de locomotieven 1202 en 1312 met enkele rijtuigen. In de middag worden Plan U 114 en de combinatie Materieel ’54 386 en Materieel ’46 273 ingezet. Op beide stations en in de treinen is voor de nodige vermaak gezorgd. Op het voorplein van het Amsterdamse Centraal Station staat de replica van De Arend, de locomotief die in 1839 samen met De Snelheid de eerste treinen tussen Amsterdam en Haarlem rijden. De loc vormt het decorstuk voor een korte jubileumshow op het plein.

De ritten tussen Amsterdam en Haarlem zijn voor iedereen toegankelijk. Liefhebbers kunnen zich vooraf inschrijven voor bepaalde ritten. Bovendien zijn speciale bijpassende kartonnen treinkaartjes uitgegeven. Reizigers moeten echter wel in- en uitchecken met een regulier vervoerbewijs.

Zonder het vele publiek vormt het Materieel '24 treinstel samen met het stationsgebouw van Haarlem een compositie die ook 90 jaar eerder gemaakt kan worden. Terwijl de Blokkendoos en de locomotieven met rijtuigen tussen Amsterdam en Haarlem pendelen, wachten de treinstellen op het Haarlemse opstelterrein tot zij die middag aan de beurt zijn. Hoewel E-loc 1312 een generatiegenoot is van de 1202 ziet de loc er door de NS-beschildering modern uit tussen al het museummaterieel. De loc passeert met enkele rijtuigen even voor het Haarlemse station de Spaarne. De Blokkendoos staat gereed voor vertrek naar Amsterdam.
Het Plan U-treinstel passeert op volle snelheid de halte Haarlem Spaarnwoude. Op het voorplein van Amsterdam Centraal staat de replica van De Arend in het decor van de jubileumshow eerder die middag. Materieel '54 386 en Materieel '46 273 naderen Amsterdam Sloterdijk. Plan U treinstel 114 staat in Haarlem gereed voor vertrek naar Amsterdam.